SAVJETI

Ruptura križnih ligamenata

Prednji križni ligament i stražnji križni ligamenti povezuju tibiju (potkoljeničnu kost) s femurom (natkoljeničnu kost). Njihova funkcija stabilizacija koljena i spriječavanje pokreta koljenog zgloba u smijeru naprijed - natrag, a da pri tome ipak omogućuje fleksiju i ekstenziju zgloba. 

 

Read more …

Kastracija pasa i mačaka

Ako Vaš ljubimac često bježi od kuće, te zbog toga strada ili se vraća s teškim povredama, ponaša se agresivno ili obilježava svoje područje mokraćom (markira) naša je preporuka kastracija.

Read more …

Sterilizacija kuja i mačaka

Vlasnici nas često pitaju sterilizirati svoju kuju ili mačku ili ne, te koje su prednosti ako to učine.

Read more …

Inhalaciona (plinska) anestezija

Inhalaciona anestezija se za sada smatra najsigurnijim vidom anestezije u maloj praksi. Ovaj vid anestezije omogućava da se anestetik dozira prema potrebama kirurga i zdravstvenom stanju same životinje.

Read more …

Intususcepcija crijeva (invaginacija crijeva)

Je patološka promjena kada jedan segment crijeva uđe u drugi te na taj način prohodnost crijevnog sadržaja bude djelomično ili potpuno prekinuta.

Read more …

Tumori testisa

Su vrlo česti kod starijih pasa iznad 10 godina, a kod pasa kriptorhida pojavljuju se i ranije. Pasminska predispozicija za razvoj testikularnih tumora za sad nije uočena.

Read more …

Ušni šugarci u mačke

Ušna šuga je bolest uzrokovana invazijom ušnog šugarca Otodectes cynotis. Učestala je kod pasa i mačaka, a osobito mačića.

Read more …

Demodikoza

Je oboljenje kože izazvano grinjom Demodex canis. Ovaj maleni parazit vrlo je sićušan pa se može vidjeti samo pod mikroskopom.

Read more …

Naš tim

Goran Azenić, dr.vet.med.

Bernarda Boban Paar, univ.mag.vet.med.

Sandra Damijanić, dr.med.vet.

.